Viitorul crește în comunitate

Viitorul crește în comunitate

Un proiect susținut de:

VIITORUL CREȘTE ÎN COMUNITATE este un proiect dezvoltat în parteneriat cu BIMBO România, care are ca obiectiv integrarea tinerilor în viața comunității prin acțiuni care să contribuie atât la dezvoltarea propriilor abilități și interese, cât și la bunăstarea spațiului comunitar în care trăiesc. Acest proiect vizează elevii cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, care vor beneficia de resurse și modele de bune practici pentru formarea de competențe antreprenoriale, digitale și de comunicare necesare în viitoarele profesii.

Proiectul se desfășoară în perioada ianuarie-decembrie 2024, în localitățile: Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Craiova, Giurgiu, Iași, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Târgu Jiu, Tecuci, Timișoara.

În cadrul proiectului vor fi realizate activități extracurriculare, urmând cele 3 niveluri ale structurii strategiei de învățare JA:

  • INSPIRE – activități la clasă susținute de profesori cu ajutorul kit-ului educațional (online pe platforma JA Learn™ și fizic), prin intermediul cărora elevii își vor consolida o atitudine pozitivă față de necesitatea educației în vederea dezvoltării de noi abilități și identificarea propriilor interese, care să îi ajute în conturarea viitorului profesional pe care și-l doresc.
  • PREPARE – prin intermediul activităților din cadrul Innovation Day și Incubatorului JA BizzFactory, elevii vor identifica nevoile comunității și vor veni cu soluții practice pentru rezolvarea acestora, într-o manieră care să le dezvolte potențialul antreprenorial. De asemenea, interacțiunile cu profesioniștii din domeniu, oportunitate creată prin intermediul participării la JA BizzFactory, le vor oferi elevilor experiențe valoroase, care se vor concretiza prin propunerea de soluții fezabile la problemele identificate, înțelegerea procesului antreprenorial (de la idee la proiect pilot) și dezvoltarea competențelor digitale și de comunicare, toate acestea fiind necesare viitoarelor profesii.
  • SUCCEED – competiția națională pentru liceele cu profil alimentar, care include sesiuni de pregătire a cadrelor didactice pentru scrierea de proiecte, finalizată cu dotarea sau recondiționarea atelierelor profesionale. Tot în cadrul acestei etape, tinerii vor participa la acțiuni de pregătire profesională în formatul internațional JA Job Shadow.

Comunicări