Suport pentru tinerii refugiați

Suport pentru tinerii refugiați

Pe fondul crizei refugiaților din Ucraina din anul 2022, Junior Achievement (JA), împreună cu alte organizații și companii din mediul de afaceri au inițiat diferite proiecte educaționale, cu scopul integrării tinerilor refugiați ucraineni în comunitățile gazdă.

Materialele educaționale din programele și proiectele JA vor fi putea accesate gratuit, atât în limba engleză, cât și în limba ucraineană, în urma înscrierii profesorilor și elevilor, pe o platformă interactivă de învățare: https://sites.jaeurope.org/ukraine/ua/home-ua/


HP IT suport pentru tinerii refugiați

Proiect susținut de: HP

Prin intermediul proiectului, sunt donate echipamente IT către școlile unde profesori, copii și tineri refugiați participă la cursuri sau participă la activități educaționale și în același, timp pot accesa platforma JA și resursele educaționale din programele JA traduse în limba ucraineană.


Youth Empowerment for Future Success

Proiect susținut de: Think Human Foundation

Proiectul va sprijini profesori și tineri din Ucraina cu sesiuni de training, dar și cu materiale educaționale adaptate nevoilor de învățare, atât în format tipărit, cât și digital, pe diferite teme, de la antreprenoriat, educație financiară, până la orientare profesională.


Romania Project in support of Ukrainian Children and Youth

Proiect susținut de: JA Europe Multidonor

Proiectul își propune să ofere:

  • activități educaționale și un mediu de învățare pentru tinerii și copiii ucraineni, cu sprijinul școlilor și comunităților locale.
  • cursuri de formare pentru profesori/voluntari în vederea creării unui mediu primitor.
  • asistarea școlilor în identificarea și implementarea activităților de învățare concepute de JA, care vor avea un impact pozitiv în materie de realizări, implicare și bunăstarea elevilor și a familiilor acestora.


Equip Ukrainian Young People for Success in Project Management

Proiect susținut de: PMIEF

Modulul este conceput pentru a ajuta participanții să parcurgă procesele de management de proiect și pentru a-i învăța abilitățile și conceptele de management de proiect care pot fi aplicate la orice proiect.


UPLIFT Project

Proiect susținut de: UNICEF

Proiectul își propune să le ofere tinerilor și adolescenților celor mai vulnerabili, care au trecut din Ucraina în țările învecinate, competențele și mentalitatea necesare pentru a construi comunități prospere. Tinerii din comunitățile gazdă vor fi și ei parte a acestui proiect, facilitând integrarea, coeziunea socială și tranziția tinerilor refugiați de la educație la ocuparea unui loc de muncă.

Detalii la https://www.jaromania.org/proiecte/uplift-youth.

Comunicări