Succesul tău profesional

Succesul tău profesional

Un proiect susținut de:

Succesul tău profesional

- un proiect de dezvoltare profesională și a abilităților de viață pentru tineri -


„Succesul tău profesional” este un proiect de orientare în carieră adresat elevilor de liceu. Începând cu anul școlar 2020-2021, acesta este dezvoltat și implementat de Junior Achievement România cu susținerea Nestlé România și creează contexte educaționale ce permit elevilor să dobândească o viziune mai clară asupra viitoarei profesii şi asupra paşilor pe care este recomandat să îi parcurgă pentru a-şi contura o carieră profesională.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Obiectivul proiectului este de a contribui la dezvoltarea cunoștințelor elevilor și la exersarea abilităților de viață potrivite luării unor decizii informate pentru viitor. Activitățile educaționale de tip learning by doing și project based, bazate pe dialog și studii de caz, webinarii de dezvoltare personală și orientare în carieră, precum și activități de tip job-shadowing, facilitează interacțiunea directă a elevilor cu voluntarii companiei și îi pregătesc pentru intrarea pe o piață a muncii în continuă schimbare.


CONȚINUTUL EDUCATIONAL

Concepute pentru a veni în sprijinul tinerilor cu informații utile și actuale despre etapele necesare dobândirii succesului profesional, activitățile din cadrul proiectului, derulate cu implicarea voluntară a consultanților Nestlé România, urmăresc:

  • crearea de contexte educaționale și economice actuale, care să contribuie la formarea elevilor ca viitori adulți și angajați;
  • realizarea unor activitati de tip learning by doing și project based, axate pe dialog și studii de caz;
  • participarea tinerilor la sesiuni de dezvoltare personală și orientare în carieră;
  • interacțiunea tinerilor cu profesioniști din mediul de afaceri, care să îi ajute să parcurgă mai ușor procesul de tranziție de la școală pe piața muncii.

Activitatea online din proiectul Succesul tău profesional, la care am participat împreună cu doamna profesoară și cu ceilalți colegi, fost foarte detaliată și derulată într-un mod plăcut. Am fost introduși în lumea marketingului și am analizat care sunt cele mai bune modalități de a face reclama unui produs. De asemenea, mi-a plăcut și faptul că prezentarea a fost interactivă. Pe scurt, aș spune că a fost foarte utilă și interesantă. Îmi doresc să particip și la sesiuni în care să se discute despre managementul timpului.” - Elevă, Colegiul Național Spiru Haret, București

Activitatea la care am participat împreună cu elevii a fost foarte utilă și interesantă, întrucât, pe lângă informațiile transmise și prin prisma exercițiului practic, s-a încurajat participarea activă a elevilor, care, în felul acesta, au avut posibilitatea de a-și clarifica anumite nelămuriri și curiozități. Aceste tipuri de activități, precum aceasta din proiectul Succesul tău profesional, sunt eficiente și pentru că au caracter formativ, și pentru că vin ca o completare la programa școlară.” - Profesor, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța


Despre Nestlé
Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuirii la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu.

Nestlé for Healthier Kids
Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. În România, aceste eforturi se regăsesc se concretizează prin parteneriatele cu mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos - SETS”, inițiat de Fundația Prais și programul „Traista cu sănătate”, inițiat de Prof. dr. Veronica Mocanu.

Nestlé needs YOUth
Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Sustenabilitate
Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Comunicări