Re-Power Your Future

Re-Power Your Future

Un proiect susținut de:

RE-POWER YOUR FUTURE este un proiect ambițios, dezvoltat în parteneriat cu Fundația UniCredit, care are ca obiectiv fundamental creșterea conștientizării privind importanța educației în rândul elevilor și dezvoltarea abilităților esențiale pentru a-și construi un viitor promițător. Acest proiect vizează în special elevii din medii defavorizate economic și dorește să le ofere resurse și inspirație pentru a-și modela propriul succes în viață și se desfășoară la nivel european în 10 țări: România, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Serbia, Slovacia și Slovenia.


Obiectivul Proiectului

Obiectivul proiectului este de a oferi soluții sustenabile pentru continuarea educației în medii defavorizate economic, adresându-se atât elevilor - prin componenta de prevenție, cât și școlilor - prin componenta de susținere a procesului didactic.

Activitățile proiectului ajută elevii să-și definească propriile interese și abilități, să realizeze proiecții pentru viitorul lor și să obțină o mai bună înțelegere a beneficiilor și avantajelor economice ale educației și școlii. De asemenea, prin participarea la proiect, profesorii beneficiază de abordări și instrumente noi pentru a atrage elevii în școală și a-i menține în procesul educațional pentru cât mai mult timp.


Conținutul Educațional

Proiectul "Re-power your future" oferă o gamă variată de activități educaționale aliniate strategiei Inspire, Prepare, Succeed menite să încurajeze și să susțină dezvoltarea personală și profesională a elevilor prin dezvoltarea unui set de cunoștințe, abilități și atitudini esențiale de care aceștia au nevoie pentru a prelua controlul asupra propriului viitor și a-și îndeplini aspirațiile. O parte dintre aceste activități includ:

  1. Activități la clasă, pentru dezvoltarea unui set de cunoștințe și abilități de bază care contribuie la creșterea motivației, încrederii în sine și capacității tinerilor de a stabili obiective privind viitorul lor profesional.
  2. Experiențe learning dy doing, care au la bază formatele internaționale JA Job Shadow Day și JA Innovation Day, care dezvoltă și consolidează abilități, atitudini și competențe și permit explorarea specificului job-urilor din diferite industrii, precum și perspectiva antreprenorială.
  3. Experiențe de învățare aplicate în contexte reale, dezvoltate prin formatul JA Incubator care oferă elevilor expunere la role models, interacțiuni cu profesioniși, oportunități de practică și de a-și transforma ideile în afaceri viabile.


Despre UniCredit Foundation
UniCredit Foundation este fundația corporativă a UniCredit Group, al cărei scop este accesarea și valorificarea potențialului noii generații de europeni. Misiunea sa este capacitarea tinerilor din întreaga Europă prin sporirea egalității de șanse în educație și sprijinirea acestora pentru a-și croi un drum în viață și în lumea profesională. Inițiativele fundației vizează combaterea abandonului școlar, îmbunătățirea șanselor de angajare, încurajarea studiilor universitare și promovarea activităților de informare și cercetare. Fundația are ca obiectiv susținerea comunităților din toate țările în care Grupul UniCredit își desfășoară activitatea.

Comunicări