Finanțele mele

Finanțele mele

Un proiect susținut de:

Finanțele mele este un proiect adresat elevilor de liceu, ce urmărește formarea de abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul Raiffeisen Bank.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Proiectul oferă soluții pentru educația online: activități de dezvoltare a abilităților de planificare financiară adaptate învățării hibride, resurse digitale interactive și acces la platforma JA Learn™. Prin intermediul activităților, elevii înțeleg, în manieră practică, noțiuni și principii financiare de bază – alcătuirea bugetului, economisire, utilizarea responsabilă a instrumentelor moderne de plată și a serviciilor de creditare – dar și principiile de tranzacționare și funcționare a tipurilor de investiții și pieței de capital.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

  • Finanțele mele are la bază un kit educațional adaptat învățării hibride – la școală și online. Componenta de învățare digitală Finanțele mele este un instrument educațional care extinde spațiul și experiența de învățare și în afara clasei. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa exerciții cu feedback imediat, conținut video și teme de documentare individuală.
  • Componenta applied learning este susținută prin organizarea de activități la clasă în format fizic sau online, cu participarea consultanților voluntari Raiffeisen Bank, care folosesc exemple inspirate din experiența profesională pentru a le explica elevilor, pe înțelesul lor, noțiunile financiare de bază.

„Proiectul integrează abilități de planificare financiară într-o experiență educațională utilă și atractivă. Interactivitatea pe care o presupune este deosebită și cu impact major asupra învățării și acumulării de cunoștințe financiare. Temele abordate și exercițiile sunt primite cu interes pentru că le permit elevilor să le parcurgă atât la clasă, dar și acasă, ori de câte ori doresc, în ritm propriu.” – Profesor, Colegiul Tehnic Paul Dimo, Galați


Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare și lichiditate solide, activează pe piața bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.900 de angajați în 285 de unități, 1.126 ATM&MFM și peste 28.900 POS-uri.
De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susține mediul economic din România, oferind produse și servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienților. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societății prin finanțarea economiei reale și sustenabile. Totodată suntem implicați în comunitate, prin susținerea a 5 piloni de dezvoltare: educație, ecologie urbană, sport ca stil de viață sănătos, inovație, și, nu în ultimul rând, artă și cultură.

Comunicări