Financial Skills for Youth

Financial Skills for Youth

Un proiect susținut de:

Proiectul educațional Financial Skills for Youth a fost lansat în anul școlar 2023-2024, ca parte a colaborării inițiate la nivel global dintre Junior Achievement și Finastra. Proiectul își propune să dezvolte abilități de bază în raport cu utilizarea în siguranță a serviciilor financiare și protejarea identității în mediul online.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul Financial Skills for Youth își propune să implice elevi români și elevi refugiați ucraineni în activități educaționale de tip applied learning, prin care aceștia dobândesc o mai bună înțelegere a gestionării finanțelor personale, precum și a siguranței în mediul online. Elevii învață, de asemenea, să identifice și să evalueze riscurile privind împărțirea deciziilor financiare și distribuirea informațiilor în mediul online.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Activitățile educaționale se vor desfășura la clasă și online, sub coordonarea profesorilor și a voluntarilor Finastra, pe baza unui kit de materiale educaționale disponibil și în platforma JA Learn™, pe teme precum utilizarea în siguranță a serviciilor financiare online, protecția datelor și a identității în mediul online, securitatea cibernetică, responsabilitățile asociate împărțirii deciziilor financiare sau accesării unui împrumut. Conținuturile educaționale îmbină noțiuni teoretice și concepte-cheie cu aplicații și exerciții de simulare a situațiilor din viața reală.

În urma participării la activitățile din cadrul proiectului, elevii vor putea răspunde mai ușor la întrebări precum:

  • Care sunt principalele riscuri privind împărtășirea deciziilor financiare?
  • Cum pot gestiona riscurile privind deciziile financiare personale sau realizate la comun?
  • Cum pot identifica și evalua riscurile privind comportamentul în online?
  • Care sunt responsabilitățile unui debitor?
  • Cum pot să recunosc situațiile de fraudă și furt de identitate în online?
  • Cum pot să îmi protejez identitatea în mediul online?

De asemenea, profesorii și voluntarii implicați vor beneficia gratuit de training și consultanță pentru derularea activităților.


Despre Finastra
Lansată în iunie 2017 prin fuziunea dintre Misys și D+H, Finastra este una dintre cele mai mari companii fintech din lume. Compania oferă cel mai variat portofoliu de produse software, deservind peste 8000 de institutii financiare de toate dimensiunile, inclusiv 45 dintre cele mai mari 50 de bănci din lume. Finastra oferă soluții premiate în domeniile creditării, trezoreriei și pieței de capital, plăților și riscului, dar și servicii bancare universale.
Centrul de dezvoltare și cercetare Finastra din România este unul dintre cele mai mari la nivel global, reunind peste 500 de angajați.

Comunicări