Credite inteligente™

Credite inteligente™

Un proiect susținut de:

Modulul Credite inteligente™ oferă acces la informații specifice și oportunități de învățare practică, prin intermediul cărora elevii de liceu află cum să își gestioneze corect resursele și cum să acceseze eficient un împrumut financiar.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Parte a programului național JA de Educație financiară, modulul Credite inteligente™ are ca obiectiv facilitarea înțelegerii noțiunilor de bază privind accesarea și gestionarea unui credit, oferindu-le elevilor exerciții și exemple concrete, care îi ajută să își dezvolte abilitățile de analiză a oportunităților și riscurilor financiare și să facă alegeri documentate.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

  • Activitățile educaționale propuse în cadrul modulului Credite inteligente™ cuprind noțiuni teoretice esențiale și aplicații despre valoarea în timp a banilor, procedee de identificare a soluțiilor optime de finanțare și modalități de gestionare eficientă a unui împrumut.
  • Modulul se desfășoară la clasă, pe baza unui kit de materiale educaționale (ghid pentru profesor, caiet de lucru pentru elev, evaluare inițială și finală).
  • Componenta learning by doing este susținută prin participarea la clasă a consultanților voluntari KRUK România, care folosesc exemple inspirate din experiența lor profesională pentru a le explica elevilor, pe înțelesul lor, noțiunile de bază privind gestionarea rațională a resurselor financiare.


KRUK România este membră a Grupului KRUK și a fost înființată în anul 2007. Grupul KRUK este lideul pieței de management al creanțelor din zona Europei Centrale, iar în România este, de asemenea, unul dintre liderii de piață. Grupul KRUK desfășoară în prezent operațiuni în 7 ţări europene: Polonia, România, Cehia, Slovacia, Germania, Italia şi Spania. Compania KRUK a fost listată pe Bursa de Valori Varșovia îm anul 2011.

Comunicări