Competențe financiare personale și pentru afaceri

Competențe financiare personale și pentru afaceri

Un proiect susținut de:

Competențe financiare personale și pentru afaceri este un proiect de educație financiară, dezvoltat în 2024 de Junior Achievement România cu sprijinul Volvo Financial Services și se adresează elevilor din învățământul liceal. Proiectul își propune facilitarea înțelegerii elementelor de bază legate de accesarea și administrarea responsabilă a serviciilor financiare, prin aplicarea unor exerciții și exemple concrete.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Să asiste elevii în dezvoltarea competențelor de analiză a oportunităților și riscurilor financiare, încurajându-i să ia decizii bine fundamentate în ceea ce privește accesarea și gestionarea responsabilă a serviciilor financiare.

În plus, se urmărește ca elevii să acumuleze cunoștințe economice, să înțeleagă importanța banilor în societate și să exploreze conceptul de economisire, inclusiv modalitățile de elaborare a unui plan de rezervă pentru situații financiare de urgență.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

  • Formatul propus prin proiectul Competențe financiare personale și pentru afaceri oferă acces gratuit la un kit pentru educația financiară și gestionarea resurselor dezvoltat în format digital interactiv, prin intermediul platformei JA Learn.
  • Voluntarii de la Volvo Financial Services aduc o perspectivă concretă asupra oportunităților profesionale și oferă elevilor informații despre construirea unui plan de economisire în situații financiare urgențe, precum și despre dezvoltarea competențelor antreprenoriale necesare elevilor.

Colaborarea dintre VFS și JA este pe deplin aliniată preocupărilor generale de sustenabilitate ale Grupului Volvo, care includ angajamente față de fiecare dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite. Predarea competențelor financiare va avea un impact pozitiv asupra mai multor obiective de dezvoltare durabilă, contribuind, printre altele, la eradicarea sărăciei, la promovarea unei educații de calitate, la emanciparea femeilor și tinerelor etc.


Despre Volvo Financial Services
Volvo Financial Services este divizia financiară a Grupului Volvo și oferă soluții financiare ce răspund nevoilor actuale și viitoare ale clienților. Prin intermediul soluțiilor sale de transport și infrastructură, Grupul Volvo contribuie la dezvoltarea prosperității oferind camioane, autobuze, echipamente pentru construcții, soluții energetice pentru aplicații maritime și industriale, finanțare și servicii care sporesc timpul de lucru și productivitatea clienților.
Fiind dedicată inovației, Volvo Financial Services sprijină societatea în adoptarea unor soluții de transport și echipamente sustenabile și deservește clienți și dealeri ai Grupului Volvo din circa 50 de piețe.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.volvofinancialservices.com sau să ne urmăriți pe LinkedIn.

Comunicări