University Leadership Program

University Leadership Program

Un proiect susținut de:

University Leadership Program (SEED Romania – Success in Entrepreneurship Ecosystem Development Program) reprezintă o inițiativă care s-a născut ca o continuare firească a programelor de educație antreprenorială derulate de Romanian-American Foundation (RAF) timp de zece ani în universități. Acestui program s-au alăturat și partenerii corporate Orange Romania și Banca Comercială Română.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Obiectivul programului este de a sprijini liderii universităților axate pe programe de antreprenoriat, oferindu-le perspective practice menite să contribuie la stimularea creșterii și la crearea valorii adăugate în cadrul instituțiilor pe care le conduc. Participanții vor înțelege mai bine cum să își calibreze acțiunile, experimentarea și creativitatea cu o înțelegere profundă a fundamentelor sectorului de afaceri și cu o analiză riguroasă a metodelor de a face față provocărilor și de a se adapta la schimbări.

Timp de trei ani, University Leadership Program va lucra cu aproximativ 20 de universități din România, creând o rețea profesională de lideri din conducerea universităților care va fi mai bine pregătită să opereze schimbările necesare pentru a oferi viitorilor studenți abilități care să răspundă cerințelor de pe piața muncii în viitor.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Programul constă în două module, susținute de universități americane de top: primul modul, Babson College Entrepreneurial Leadership Bootcamp, s-a derulat în septembrie 2022, urmat de Programul de leadership al Harvard University, care se va derula în martie 2023.

Noul program University Leadership este o continuare a efortului comun depus de universități, Romanian-American Foundation și sectorul de afaceri de a oferi oportunități de formare specializată pentru studenți. Programele anterioare au deschis calea pentru acest tip de intervenții, iar universitățile au înțeles valoarea colectării mai multor informații despre modul în care se pot alinia în cadrul ecosistemului local pentru a aduce noi parteneri, în timp ce se dezvoltă strategic către exterior.

Comunicări