Social Innovation Relay

Social Innovation Relay

Un proiect susținut de:

Lansat în 2010, proiectul Social Innovation Relay (SIR) provoacă elevii de liceu din 9 țări într-o competiție de concepte de afaceri inovatoare care au la bază nevoi sau probleme sociale.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul urmărește să le ofere elevilor de liceu accesul la experienţa practică şi expertiza antreprenorială necesare pentru a începe o carieră de succes și le facilitează comunicarea cu profesioniști din mediul de afaceri, astfel încât ei:

  • să dobândească o mai bună înțelegere a conceptelor de inovare și antreprenoriat social într-un mod interactiv și practic;
  • să devină mai conștienți de problemele sociale existente la nivel local și global;
  • să-și dezvolte abilitățile de lucru în echipă, gândirea creativă, capacitatea de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

SIR include următoarele componente practice de învăţare:

  • quiz online (le dă elevilor șansa de a obține un certificat de cunoștințe în domeniul inovării sociale);
  • webinarii (studii de caz) pe tema inovării şi antreprenoriatului social;
  • competiţie de idei de inovare socială și mentorat oferit de profesionişti cu experienţă.

Astfel, pe parcursul competiției, elevii au oportunitatea de a colabora cu voluntari, profesioniști cu experiență în cadrul unor sesiuni de mentorat virtuale și față în față. Această experiență practică îi ajută să realizeze conexiuni între teorie și cerințele vieții cotidiene.

A fost o experiență unică, de neuitat, în urma căreia am dobândit cunoștințe noi și am descoperit aptitudini, pe care nici nu credeam că le puteam avea, am întâlnit oameni demni de admiraţie, de la care am avut multe de învățat. La multiplele probleme ale societății, noi am decis să fim o parte din soluție.” – Echipă elevi, Liceul Teoretic Dante Aligheri București

Experiența din incubator a fost una foarte frumoasă. Am întâlnit multe idei, am învățat lucruri noi și am conversat cu traineri interesanți. Cu ajutorul webinarelor am învățat despre planul financiar, planul de afaceri și despre cum se face o prezentare de succes, lucruri care mă vor ajuta cu siguranță pe viitor. Mi-a plăcut enorm să văd ideile celorlalți participanți. Vă mulțumesc pentru această experiență inedită!” – Echipă elevi, Liceul Teoretic Ioan Pascu, Codlea


Website: http://sir.jaromania.org

NN (www.nn.ro) este prima companie internațională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în 1997, iar de 13 ani activează și pe segmentul pensiilor private, fiind lider pe piețele de profil. Totodată, activitatea companiei pe plan local include și managementul investițiilor, iar NN s-a extins și pe piața asigurărilor de sănătate și, recent, pe piața asigurărilor generale, prin adăugarea în portofoliu a asigurărilor de locuințe. NN are aproape 2.000 de angajați și consultanți financiari pe plan local și sprijină peste 2,2 milioane de clienți de asigurări și pensii, un sfert din populația activă a României, să protejeze tot ceea ce contează cel mai mult pentru ei.

Prin activitatea sa de business și investițiile în societate, NN îşi propune să genereze schimbări pozitive în viețile oamenilor, sprijinindu-i să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și cei dragi lor. NN identifică soluții care răspund problemelor actuale ale societății și contribuie la implementarea acestora ori de câte ori are ocazia împreună cu parteneri din sectorul non-profit. Concret, compania susține inițiative importante care au ca scop crearea de oportunități economice pentru tineri și pentru familii defavorizate, dar şi accesul la educaţie şi servicii medicale pentru cei mai vulnerabili dintre noi.

Comunicări