Sănătate. Viață activă

Sănătate. Viață activă

Un proiect susținut de:

Sănătate. Viață activă este un proiect dedicat elevilor de gimnaziu, ce urmărește dezvoltarea unui set de atitudini și comportamente cu rol în prevenția bolilor și reducerea factorilor de risc asociați acestora. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul Metropolitan Life.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Acțiunile desfășurate în cadrul proiectului susțin activitatea profesorilor diriginți, sau a celor de specialitate, în a facilita tranziția elevilor către adolescență – o perioadă complexă, de dezvoltare rapidă, marcată de influența mediului și de alegerile comportamentale individuale.

Activitățile din proiect îi ajută pe elevi să înțeleagă ce înseamnă starea de bine, riscurile la care se pot expune dacă nu au grijă de sănătatea lor, cum se pot proteja prin obiceiuri de viață sănătoasă, dar și ce opțiuni au pentru a minimiza consecințele financiare determinate de evenimente neprevăzute cu impact asupra sănătății.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Sănătate. Viață activă oferă profesorilor și elevilor 10 activități educaționale, dezvoltate într-o abordare integrată, bazate pe învățare practică. Acestea permit evaluarea propriilor comportamente în raport cu noțiunile de risc și prevenție, stabilirea criteriilor pentru identificarea și evaluarea surselor de informare, luarea unor decizii adecvate și conștiente și stabilirea de obiective pentru o viață sănătoasă.

Abilitățile dezvoltate în cadrul proiectului: lucrul în echipă, leadershipul, gândirea critică, argumentarea, creativitatea și identificarea de soluții, stabilirea de obiective și planificarea realizării acestora.

Activitățile se desfășoară sub îndrumarea profesorilor și a consultanților voluntari, pe baza setului de conținuturi și instrumente adaptate învățării la școală și online. Kit-ul proiectului include ghidul profesorului, manualul elevului, resurse online și resurse pentru pregătirea implementării, evaluare și feedback.

Sănătate. Viață activă este un program bine organizat în urma căruia elevii mei și-au însușit informații necesare pentru viață sănătoasă, într-o atmosferă degajată și interactivă. Discuțiile despre riscuri, realizarea unei piramide alimentare și a unui orar săptămânal care să conțină activitățile cotidiene au păstrat interesul elevilor și i-au determinat să se implice activ în exerciții individuale sau de grup.” - Profesor, Școala Gimnazială Cănuță Ionescu, Urlați

În cadrul programului Sănătate. Viață activă Am aflat că riscurile însoțesc fiecare acțiune pe care o facem, că trebuie să avem mult mai multă grijă de noi și că este important să evităm riscuri precum alimentele nesănătoase sau orele foarte multe petrecute pe rețelele de socializare.” - Elev, Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, Turnu Măgurele


Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume, și sucursală a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deține poziții de conducere în piețe din Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 21 ani de activitate pe piața de asigurări de viață.
2,5 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Comunicări