Skills4Retail, proiectul european pentru tripla tranziție spre sustenabilitate, reziliență și digitalizare în sectorul retail

Skills4Retail, proiectul european pentru tripla tranziție spre sustenabilitate, reziliență și digitalizare în sectorul retail

Junior Achievement România, partener în cadrul proiectului european „Skills4Retail”, a participat la consorțiul anual desfășurat la Dublin, sub patronajul doamnei Emer Higgins, Ministrul pentru Afaceri, Muncă și Comerț din Irlanda.

Inițiativa Skills4Retail, susținută de Comisia Europeană, își propune să contribuie la „tripla tranziție” a industriei către o economie mai sustenabilă, mai rezilientă și cu un grad mai mare de digitalizare. Proiectul Skills4Retail include oportunități de educație și formare profesională (VET) adaptate pentru angajații noi și existenți din acest domeniu, în scopul dezvoltării de noi competențe și promovării inovației în întreaga industrie de retail din Europa.

Subliniind importanța programului Skills4Retail, ministrul Higgins a declarat: „Viitorul comerțului irlandez se concentrează pe economie digitală, sustenabilă și rezilientă, iar pentru asta este crucial să pregătim forța de muncă să prospere în acest peisaj în continuă schimbare. Programul Skills4Retail va juca un rol important prin dotarea companiilor care operează în sector cu acele cunoștințe și competențe necesare pentru a se adapta la tendințele în evoluție ale pieței, la cererile în schimbare ale consumatorilor, la practicile sustenabile și la inovațiile tehnologice.”

Skills4Retail reunește un consorțiu de 30 de parteneri din 9 țări UE: instituții educaționale, organizații non-guvernamentale, lideri din industrie și furnizori de servicii din Europa. Sub coordonarea JA Europe, partenerii din consorțiu dezvoltă un nou cadru de competențe pentru domeniul retail, răspunzând nevoilor actuale de pe piața muncii.

Retailerii din toată Europa se pot alătura proiectului și demersului de dezvoltare a competențelor necesare angajaților din această industrie. Companiile sunt încurajate să profite de oportunitățile de formare ale programului pentru a se asigura că echipele lor sunt pregătite pentru viitorul comerțului cu amănuntul.

Pentru mai mule informații și înscrieri, vizitați www.skills4retail.eu.