Proiect pilot pentru dezvoltarea abilităților de aplicare a metodologiei Agile în rândul liceenilor, lansat de Junior Achievement Romania și DB Global Technology

Proiect pilot pentru dezvoltarea abilităților de aplicare a metodologiei Agile în rândul liceenilor, lansat de Junior Achievement Romania și DB Global Technology

  • Junior Achievement (JA) România și DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank din București, au lansat proiectul Skills for the Future – Agile Mindset, pentru formarea abilităților de aplicare a metodologiei Agile.
  • Proiectul se desfășoară în ediție pilot în șase licee din București și se adresează elevilor pasionați de științe exacte.

Junior Achievement (JA) România și DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank din București, au lansat proiectul Skills for the Future – Agile Mindset, adresat elevilor de liceu, pentru formarea abilităților de aplicare a metodologiei Agile, stimularea creativității și a capacității de lucru în echipă.

Până la finalul lunii aprilie, șase colegii și licee din București vor găzdui sesiuni de tip workshop prin intermediul cărora aproximativ 180 de elevi pasionați de științe exacte vor descoperi și exersa utilizarea principiilor Agile pentru dezvoltarea unor idei creative și pentru a pune în practică proiecte inedite în domeniul lor de interes.

21 voluntari din cadrul DB Global Technology se vor alătura proiectului, în diferite etape, cu rol de facilitatori în cadrul workshop-urilor, mentori pentru dezvoltarea soluțiilor comunitare sau jurați pentru evaluarea și desemnarea celor mai bune dintre acestea.

„Susținerea educației reprezintă o componentă esențială a activității DB Global Technology, în linie cu strategia Deutsche Bank de a avea un impact pozitiv la nivelul societății. Proiectele de educație pe care le sprijinim au un element comun, de o importanță deosebită: implicarea oamenilor noștri, care împărtășesc experiență, cunoștințe, timp și energie.
Proiectul „Skills for the Future – Agile Mindset” are o abordare <<ca în viața adevărată>> pentru că instrumentele și tehnicile Agile vor fi testate pentru rezolvarea unor proiecte reale de la nivelul comunităților liceenilor. Este cea mai eficientă cale de a dezvolta abilități folositoare pentru viitorul personal și profesional”, a spus Stefan Schaffer, Director General al DB Global Technology.

Încheierea proiectului este programată pentru luna mai, când toți elevii participanți și profesorii coordonatori ai acestora se vor reuni la sediul DB Global Technology. În cadrul acestei întâlniri de final, elevii vor asista la prezentări ale diferitelor tipuri de roluri specifice domeniului IT&C, iar echipa cu cea mai bună soluție dezvoltată pe parcursul proiectului, utilizând principiile Agile, va primi cupa „Agile IRL”.

Cele șase instituții de învățământ participante la proiectul pilot sunt: Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegiul Național I. L. Caragiale, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Național Mihai Viteazul și Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza.

Proiectul se înscrie în strategia JA de pregătire a tinerilor pentru a reuși pe piața muncii, prin activități de învățare aplicată. DB Global Technology susține acest proiect ca parte a direcției strategice „Born to Be”, cu accent pe dezvoltarea de abilități și cunoștințe tehnice în vederea unei performanțe academice mai ridicate și a unei mai bune pregătiri pentru un viitor loc de muncă.