Peste 480 de elevi și profesori au participat la activități de educație financiară alături de voluntarii KRUK România

Peste 480 de elevi și profesori au participat la activități de educație financiară alături de voluntarii KRUK România

De șapte ani, parteneriatul dintre Junior Achievement și KRUK România formează elevilor din întreaga țară competențele necesare pentru gestionarea veniturilor și cheltuielilor, încurajând o abordare pozitivă a planificării financiare proprii. Până în prezent, peste 11.500 de tineri din învățământul românesc beneficiază de modulul educațional de inteligență financiară.

În perioada aprilie – mai 2024, KRUK România și Junior Achievement au organizat mai multe sesiuni de educație financiară pentru elevii din București și alte 14 județe, în cadrul programului Credite inteligente. În aceste sesiuni, 9 voluntari, reprezentanți ai KRUK România, au fost mentori pentru liceeni, oferindu-le participanților îndrumare în gestionarea bugetului personal și înțelegerea conceptelor de creditare. De asemenea, i-au ajutat să identifice principii esențiale pentru luarea unor decizii financiare avizate și să evalueze corect oportunitatea și costurile împrumuturilor.

Peste 480 de elevi și profesori au participat, în această perioadă, atât la webinare, cât și la întâlniri la clasă: „În cadrul acestui webinar am învățat o multitudine de lucruri noi legate de bani, credite bancare și carduri bancare. Am auzit pentru prima dată de termenul «scoring» și mi s-a explicat ce înseamnă acesta, de metoda «buy now pay later» și mă bucur că am participat la acest tip de webinar” – elev de la Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii Victor Slăvescu, Ploiești.