Junior Achievement și Carmeuse continuă și în acest an școlar proiectul „Construim meserii”

Junior Achievement și Carmeuse continuă și în acest an școlar proiectul „Construim meserii”

Junior Achievement și Carmeuse continuă proiectul „Construim meserii”, adresat tinerilor de liceu, ajutându-i să își planifice cariera și să dobândească un set de abilități în concordanță cu piața locurilor de muncă, aflată într-o continuă schimbare. Vor fi implicați 1.700 de elevi, în principal de la școli din județele Argeș, Brașov, Dâmbovița sau Hunedoara.

Proiectul cuprinde programe JA de orientare profesională desfășurate la clasă, implementate de profesori instruiți de JA România, în cadrul cărora elevii se pregătesc pentru piața muncii și interviul de angajare prin autoevaluarea și dezvoltarea abilităților și au acces la modulul educațional de meserii specifice domeniului de activitate al companiei partenere.
Pe lângă toate acestea, voluntarii Carmeuse devin profesori pentru o zi în cadrul activităților față în față și online, contribuind atât la îmbunătățirea abilităților participanților, cât și la viitorul lor educațional și profesional.

„Webinarul de astăzi a fost foarte interesant și, de asemenea, foarte important pentru tinerii de pretutindeni, deoarece am aflat informații noi, utile, care au răspuns la unele dintre întrebările pe care ni le puneam cu toții. Am învățat cum să ne pregătim pentru viitoarele noastre profesii și am primit sfaturi excelente pentru carieră. Discuția a fost cuprinzătoare și ușoară, fără informații inutile. Durata prezentării a fost perfectă, astfel că nu am avut timp să obosim sau să ne pierdem atenția. Cred că webinarul a fost un succes, iar elevii au învățat să facă alegeri bune pentru un viitor mai bun.” – profesor, Liceul Tehnologic Energetic Elie Radu, Ploiești, participant la ediția anterioară (2022-2023)

„Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă, m-am simțit foarte bine cu toți participanții, elevi și profesori deopotrivă; combinația dintre discuțiile libere în clasă și activitățile practice în curtea școlii a fost foarte benefică, pentru că ne-a menținut atenția pe tot parcursul desfășurării activității. A creat o atmosferă foarte bună de lucru în echipă, cu un rezultat grozav, de care ne-am bucurat cu toții la final.” – voluntar Carmeuse, participant la ediția anterioară (2022-2023)

Proiectul „Construim meserii” face parte din inițiativa globală a Carmeuse și Junior Achievement de susținere a tinerilor în alegerea viitoarei profesii. În România, la prima ediție au luat parte peste 1.500 de elevi și profesori.