Junior Achievement România și AstraZeneca continuă programul de educație pentru sănătate adresat elevilor de liceu

Junior Achievement România și AstraZeneca continuă programul de educație pentru sănătate adresat elevilor de liceu

  • 362 de profesori din 108 localități participă, alături de elevii lor, la ediția 2023-2024 a programului de educație pentru sănătate derulat de Junior Achievement România și AstraZeneca.
  • Prin intermediul programului, elevii și profesorii participanți beneficiază de acces gratuit la resurse educaționale dedicate prevenției și încurajării obiceiurilor sănătoase.

Junior Achievement (JA) România, cu susținerea AstraZeneca, derulează ediția 2023-2024 a programului de educație pentru sănătate adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.

În acest an școlar, 362 de profesori din 108 localități și-au manifestat dorința de a participa la activitățile programului și de a forma atitudini și comportamente care contribuie la păstrarea stării de bine și la prevenirea apariției bolilor cronice netransmisibile.

Programul oferă acces gratuit profesorilor și elevilor la resurse educaționale care au ca scop prevenirea bolilor cronice netransmisibile și faciliteaza cunoașterea modului de funcționare a sistemelor cardiovascular și respirator precum și modul în care alegerile alimentare și de activitate fizică pot influența sănătatea acestora.

Pe lângă componenta de educație formală – activități la clasă pe baza kit-ului educațional – proiectul include o serie de activități extracurriculare pentru conștientizarea cu privire la pericolele cauzate de sedentarism, de obiceiuri nesănătoase, dar și riscurile expunerii elevilor la știri false din sfera medicală, precum și asupra beneficiilor pe care activitatea fizică zilnică o are când vine vorba de dezvoltarea fizica și psihica a tinerilor.

Împreună cu voluntarii AstraZeneca, studenți din cadrul Universităților de Medicină și Farmacie se vor alătura si în acest an programului, pentru a oferi elevilor explicații și exemple avizate care să îi ajute să înțeleagă mai bine conceptul de boli cronice netransmisibile, precum și principalii factori de risc asociați și obiceiurile zilnice care contribuie la prevenția acestora.

Programul face parte din Young Health Programme, o inițiativă globală derulată de AstraZeneca în peste 30 de țări din întreaga lume, având ca scop informarea și educarea tinerilor pentru prevenirea celor mai frecvente boli cronice.