CELE MAI BUNE 31 DE ȘCOLI JA EUROPE: CÂȘTIGĂTORII PREMIILOR  ȘCOALA ANTREPRENORIALĂ A ANULUI 2024

CELE MAI BUNE 31 DE ȘCOLI JA EUROPE: CÂȘTIGĂTORII PREMIILOR ȘCOALA ANTREPRENORIALĂ A ANULUI 2024

JA Europe și Intel au anunțat câștigătorii premiilor Școala Antreprenorială a Anului 2024. Școlile premiate s-au remarcat pentru angajamentul deosebit în ceea ce privește educația antreprenorială la nivel primar, secundar și în învățământul profesional (VET), precum și pentru sprijinul oferit noii generații de inovatori și lideri.

În acest an, 31 de școli din Europa au primit premiul Școala Antreprenorială 2024, printre acestea numărându-se și 11 școli profesionale (VET). Din România, Colegiul Național I. L. Caragiale din București a primit nominalizarea, ținând cont de activitățile educaționale la care au participat și au obținut rezultate deosebite cadre didactice și elevi în cadrul programului JA Educație antreprenorială, dar și al proiectelor și evenimentelor din aceeași categorie.

„Premiile Școala Antreprenorială a Anului – The Entrepreneurial School (TES) Awards pun în valoare cele mai bune școli din Europa care le oferă tinerilor competențele și mentalitatea de care aceștia au nevoie pentru a se dezvolta și a avea succes. Școlile și profesorii reprezintă elementul central al activității noastre și al impactului acesteia asupra generației viitoare. Influența lor asupra tinerilor se răsfrânge cu mult dincolo de sala de clasă și de durata unui an școlar. O treime dintre câștigătorii premiilor Școala Antreprenorială din acest an sunt școli profesionale, a căror implementare a programelor de antreprenoriat demonstrează o capacitate extraordinară de a îmbrățișa schimbarea“, a declarat Salvatore Nigro, CEO JA Europe, cu ocazia anunțării câștigătorilor.

„Aceste școli vizionare și cadrele lor didactice schimbă în bine viețile tinerilor, în fiecare zi. Le suntem cât se poate de recunoscători și merită toată admirația noastră. Programele de antreprenoriat ar trebui să meargă mână în mână cu dezvoltarea competențelor digitale. Viziunea Intel pentru educație este să democratizeze accesul tuturor la inteligența artificială, iar pentru a realiza acest lucru suntem pregătiți să sprijinim sistemele educaționale din întreaga lume“, a adăugat Michał Dżoga, Government Partnerships Director, regiunea EMEA, Intel.

Criteriile TES Awards includ elemente ce țin de educația antreprenorială, precum: implicarea activă a cadrelor didactice și a elevilor, resursele dedicate, implicarea comunității, dezvoltarea profesională și includerea unei dimensiuni europene. Aceste școli încurajează mințile tinere să gândească în mod inovator și să își îmbrățișeze potențialul de viitori lideri și factori generatori de schimbare.