58 de elevi au participat la Job Shadow Day OMV Petrom și au experimentat joburi din domeniul energiei

58 de elevi au participat la Job Shadow Day OMV Petrom și au experimentat joburi din domeniul energiei

La finalul lunii mai, 58 de elevi de la Colegiul Național Grigore Moisil din București au participat la activitatea Job Shadow găzduită de OMV Petrom în cadrul proiectului Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta.

În cadrul evenimentului, desfășurat la sediul Petrom City din București, elevii au descoperit opțiunile de carieră pe care le au la dispoziție dacă aleg un parcurs profesional în domeniul energetic, de la inginer până la informatician sau project manager.

Activitatea a presupus vizitarea a trei departamente-cheie din cadrul companiei OMV Petrom, unde tinerii au avut oportunitatea de a participa la prezentări și discuții libere, coordonate de angajații companiei. La final, elevii au participat la o competiție menită să le pună la încercare creativitatea, spiritul de echipă și capacitatea de a lua decizii într-un timp scurt.

Prin programul Job Shadow, elevii au ocazia să interacționeze direct cu specialiști din diverse domenii, să descopere care sunt cerințele necesare pentru integrarea pe piața muncii și să experimenteze o zi de muncă.

„Experiența Job Shadow Day a însemnat pentru mine o cale de cunoaștere și descoperire a unui domeniu de activitate impresionant și foarte atractiv, prin intermediul unor workshopuri pe echipe. Mi-a plăcut foarte mult această abordare, în special pentru că am avut ocazia să aflu cum se desfășoară activitățile din cadrul OMV Petrom, într-un mod distractiv.” – a povestit unul dintre elevii Colegiului Național Grigore Moisil București după vizita Job Shadow Day din cadrul Petrom City.

Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta 2.0 este un proiect educațional derulat de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul OMV Petrom, ce le oferă elevilor de liceu oportunitatea de dezvoltare profesională și implicare în viața comunităților din care fac parte prin activități practice de învățare, formare de aptitudini multidisciplinare și dezvoltarea simțului civic.