S-a încheiat a șasea ediție „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, inițiativa Junior Achievement România și Raiffeisen Bank pentru educația financiară a elevilor de liceu

S-a încheiat a șasea ediție „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, inițiativa Junior Achievement România și Raiffeisen Bank pentru educația financiară a elevilor de liceu

  • Junior Achievement (JA) România a derulat, cu sprijinul Raiffeisen Bank, a șasea ediție „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, proiectul-competiție care are ca scop încurajarea activităților de educație financiară în licee.
  • 29.560 de elevi din peste 300 de licee au parcurs cursul digital „Finanțele mele”, în urma căruia au dobândit noțiuni financiare de bază, într-o experiență de învățare interactivă și individualizată.
  • 17 licee – cu cea mai activă participare în cadrul proiectului – vor primi finanțări pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

Junior Achievement (JA) România a încheiat a șasea ediție Susțin educația financiară în comunitatea mea, inițiativă derulată cu sprijinul Raiffeisen Bank pentru încurajarea educației financiare la liceu, cu resurse în format hibrid: acces gratuit la platforma internațională de e-learning JA Inspire™, cursul digital „Finanțele mele” și oportunitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru dotarea cu echipamente și resurse educaționale.

29.560 de elevi din peste 300 de licee și 140 de localități au parcurs cursul digital „Finanțele mele”, în urma căruia au dobândit noțiuni financiare de bază pentru formarea de abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare. Prin intermediul platformei JA Inspire™, elevii au parcurs informații, exerciții și quiz-uri despre buget, instrumente moderne de plată sau piața de capital, cumulând astfel peste 105.240 de ore alocate învățării și sarcinilor aplicative de educație financiară.

17 licee din 16 localități1, reședințe de județ și comunități mic-urbane au avut cea mai activă participare și beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 72.000 de lei pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

Experiențele de educație financiară au fost completate de o serie de activități la clasă și online, la care au participat 31 de voluntari Raiffeisen Bank și peste 1.300 de elevi de liceu și clase primare.

Susținem de peste 13 ani programul de educație financiară în școlile din România. Suntem convinși că înțelegerea principiilor financiare de bază încă de la o vârstă fragedă le va oferi copiilor abilitățile necesare pentru a lua decizii financiare informate și pentru a-și construi un viitor financiar sigur. Investiția în educația financiară a copiilor este o investiție într-o societate mai responsabilă. Este un efort de echipă, așa că mulțumirile noastre merg către Junior Achievement și către toți profesorii care fac posibilă an de an predarea noțiunilor către mii de elevi – a declarat Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & User Experience la Raiffeisen Bank

În decursul celor șase ediții „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, peste 140.000 de liceeni au urmat cursul de educație financiară în format digital interactiv, iar 42 de licee teoretice și tehnologice au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice și alte dotări.
Cu o continuitate de treisprezece ani, parteneriatul dintre JA România și Raiffeisen Bank include resurse, kit-uri educaționale și activități pentru educația financiară la clasă, adaptate pentru școala primară și liceu, dar și oportunități de formare și certificare a competențelor financiare adresate profesorilor.


1LICEUL TEHNOLOGIC ANGHEL SALIGNY (Bacău), COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI EMINESCU (Baia Mare), COLEGIUL ECONOMIC VIRGIL MADGEARU (București), LICEUL TEHNOLOGIC DUILIU ZAMFIRESCU (Dragalina – Călărași), COLEGIUL NAȚIONAL TRAIAN (Drobeta-Turnu Severin), LICEUL TEHNOLOGIC MĂCIN (Măcin – Tulcea), LICEUL TEHNOLOGIC NICOLAE IORGA (Negrești – Vaslui), COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI EMINESCU (Oradea), LICEUL TEHNOLOGIC DIERNA (Orșova – Mehedinți), LICEUL DE ARTE DINU LIPATTI (Pitești), LICEUL TEHNOLOGIC LAZĂR EDELEANU (Ploiești), COLEGIUL ANDRONIC MOTRESCU (Rădăuți), LICEUL TEHNOLOGIC CONSTANTIN BRÂNCOVEANU (Scornicești – Olt), LICEUL TEHNOLOGIC MARMAȚIA (Sighetu Marmației – Maramureș), LICEUL TEHNOLOGIC FORESTIER (Sighetu Marmației – Maramureș), LICEUL TEORETIC FILADELFIA (Suceava), LICEUL TEORETIC LIVIU REBREANU (Turda – Cluj)