Junior Achievement Romania și OMV Petrom dau startul unei noi ediții a proiectului pentru liceeni „Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta”

Junior Achievement Romania și OMV Petrom dau startul unei noi ediții a proiectului pentru liceeni „Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta”

  • Peste 600 de liceeni din țară vor participa în acest an școlar la activitățile proiectului.
  • Elevii vor primi sfaturi și recomandări de la voluntarii OMV Petrom pentru a putea avea succes pe piața muncii.

Junior Achievement Romania și OMV Petrom dau startul unei noi ediții a proiectului „Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta”, care facilitează apropierea liceenilor de realitatea economică și de oportunitățile profesionale actuale și viitoare.

600 de elevi vor participa în acest an școlar la o varietate de activități, prin intermediul cărora vor explora perspectivele de a deveni angajat sau antreprenor, descoperindu-și și dezvoltându-și abilitățile personale. În cadrul proiectului vor fi organizate activități în formatul internațional JA Innovation Day™, prin care elevii își dezvoltă abilități și atitudini antreprenoriale și profesionale precum lucrul în echipă, comunicarea eficientă, creativitatea, planificarea sau auto coordonarea și înțeleg importanța inovației și a responsabilității prin identificarea de soluții la nevoi sau probleme actuale ale comunităților din care fac parte.

În completare, liceenii vor beneficia de activități din sfera orientării profesionale care să le permită o mai bună cunoaștere a joburilor actuale, a competențelor necesare pentru ocuparea lor și al opțiunilor de pregătire și continuare a studiilor.

Pe parcursul activităților, elevii vor interacționa constant cu voluntarii OMV Petrom, care, prin experiențele profesionale și personale împărtășite, le vor oferi feedback, recomandări și o mai bună înțelegere a modului în care deciziile și planificarea sunt parte a fiecărei etape din viață.

Ionut Ciubotaru, VP Business Development OMV Petrom: „Ne bucurăm să susținem proiectul Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta, inițiat de JAR, cu care avem o colaborare frumoasă de șapte ani. Prin intermediul acestui proiect, mii de elevi au acces gratuit la învățare prin experiență și la interacțiuni cu voluntari din comunitatea de afaceri, printre care se numără și angajați ai OMV Petrom. Aceștia sunt dedicați să sprijine tinerii în dezvoltarea competentelor esențiale pentru tranziția spre piața muncii și pentru viața de adult. OMV Petrom este implicat activ in dezvoltarea comunităților în care activează, suntem mândri să sprijinim acest proiect care oferă tinerilor oportunități valoroase de dezvoltare personală. Suntem convinși că acest proiect va contribui semnificativ la dezvoltarea unei generații de tineri pregătiți să își îndeplinească potențialul și să aducă contribuții valoroase societății.

Am aflat diferența dintre inovație și invenție și ce este un antreprenor. Corelarea informației transmise de către voluntar cu exemple din viața cotidiană la care nu m-am gândit anterior mi-a captat atenția pe parcursul întregii activități – a declarat una dintre elevele de la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați, participantă la ediția din 2022 a proiectului.

Cu șapte ani de colaborare neîntreruptă, Junior Achievement Romania și OMV Petrom au creat pentru mii de elevi oportunitatea de acces gratuit la activități learning by doing și de interacțiune cu voluntari din comunitatea de afaceri, care îi ajută să dobândească abilități și cunoștințe necesare tranziției către piața muncii și formării lor ca viitori adulți.