Finala națională a competiției europene de antreprenoriat Gen-E 2023 alege tinerii care vor reprezenta România la evenimentul european

Finala națională a competiției europene de antreprenoriat Gen-E 2023 alege tinerii care vor reprezenta România la evenimentul european

Peste 100 de elevi și studenți, din 18 instituții de învățământ, au prezentat, în fața juriului, cele 30 de start-up-uri, la finala națională Gen-E.

Echipele au ales domenii de activitate diferite – Afaceri sociale, Agribusiness, Comerț, import/export, e-commerce, Educație și dezvoltarea carierei, Industrii creative, design și meșteșuguri, Inginerie, științe aplicate, IT&C,Producție/Transformarea materiilor prime – venind cu soluții la probleme reale.

În evaluarea echipelor s-a ținut cont de valoarea adăugată pe piață, modul în care a fost raportată soluția la competiție și cererea de pe piață, estimarea corectă a resurselor, fezabilitatea financiară a afacerii, capacitatea echipei de a coordona activitatea.

Pe 24 mai, echipele finaliste vor participa la Virtual Expo Gen-E 2023, alături de echipe de tineri din 32 de țări implicate la nivel european în cadrul programului JA de antreprenoriat.

Câștigătorii ediției naționale de anul acesta vor fi anunțați și premiați la Gala JA Investește în educație – Aniversare 30 ani JA România, pe 7 iunie, ora 18:00, la Ateneul Român.

Programul JA de Educație Antreprenorială este susținut financiar în România de Romanian-American Foundation, Citi Foundation, Accenture, EY Romania, FedEx Express, HP, NN, OMV Petrom, PMI și PMIEF.