Elevi români și ucraineni învață împreună prin proiectul UPLIFT Youth

Elevi români și ucraineni învață împreună prin proiectul UPLIFT Youth

Proiectul UPLIFT Youth, bazat pe parteneriatul încheiat între Junior Achievement Europe și UNICEF, continuă și în anul 2023, prin activități care vin în sprijinul tinerilor ucraineni refugiați în România, aflați în procesul de integrare în comunitatea gazdă.

Junior Achievement (JA) România a contribuit la facilitarea accesului la resurse și activități de educație antreprenorială, atât pentru elevii ucraineni, cât și pentru profesorii sau facilitatorii care lucrează cu aceștia, precum și prin activități în care sunt implicați și elevi români.

S-au organizat sesiuni de training la care au luat parte 183 de profesori și facilitatori, fie ucraineni, fie români care au la clasă, drept audienți, elevi ucraineni, pentru cunoașterea resurselor JA bilingve de educație antreprenorială pe care le pot folosi în activitatea didactică, din școli sau hub-uri și peste 120 de elevi ucraineni au lucrat în echipe în workshop-uri interactive.

Profesorii români și ucraineni au derulat și vor derula în continuare activități, în peste 18 județe ale țării (fiind implicați peste 400 de beneficiari ucraineni), beneficiind de materiale bilingve, în format digital și tipărit, suport din partea echipei JA și resurse suplimentare din partea UNICEF.

Pentru detalii puteți accesa website-ul http://jar.ro/uplift-youth și ne puteți contacta la adresa office@jaromania.org.