ECHIPELE GOLD HOME ENERGY ȘI APPA AU FOST DESEMNATE CÂŞTIGĂTOARELE FEDEX ACCESS AWARD LA FINALA NAȚIONALĂ GEN-E

ECHIPELE GOLD HOME ENERGY ȘI APPA AU FOST DESEMNATE CÂŞTIGĂTOARELE FEDEX ACCESS AWARD LA FINALA NAȚIONALĂ GEN-E

Liceenii din echipa Gold Home Energy au propus crearea unui sistem pentru casă, pe baza unor panouri solare care, pe lângă generarea electricității, vor capta căldura și printr-un sistem de condensare se va colecta apă într-un rezervor.

„Experiență unică, inovativă și, într-un cuvânt, extraordinară. Activitatea a necesitat abilități rare, inclusiv conceperea de idei noi, lucrul cu date financiare și colaborarea în echipă. Am înțeles importanța cooperării și împărțirii echitabile a sarcinilor în echipă. Doamna profesoară a clarificat aspecte financiare și antreprenoriale. Finala a fost o provocare și sperăm că rezultatele vor reflecta eforturile noastre. Am apreciat implicarea intensă a organizatorilor și mentorilor, etape bine organizate și clarificarea nelămuririlor încă de la început.” – Echipa Gold Home Energy, Colegiul Național I. L. Caragiale București

Studenții din echipa APPA au pornit de la premisa că doresc să ofere clienților diverse soluții pentru aducerea naturii în interior, realizând ghivece cu udare automată și iluminare artificială pentru îmbunătățirea fotosintezei.

„Incubatorul Bizzfactory a fost pentru noi o experiență importantă, deoarece ne-a ajutat să ne consolidăm o bază solidă de cunoștințe și abilități necesare în lumea antreprenoriatului. Învățând ca participanți despre gestionarea afacerilor, planificarea strategică, marketingul, finanțele, leadership-ul și multe alte aspecte esențiale pentru a conduce o afacere de succes. Trainerii și speakerii din cadrul acestor cursuri împărtășindu-ne din experiența lor, sfaturi practice și studii de caz relevante, oferindu-ne o perspectivă realistă asupra provocărilor și oportunităților din lumea afacerilor; am fost ajutați să dezvoltăm abilități de a identifica oportunități de afaceri, de a dezvolta concepte inovatoare și de a aduce idei la viață.” – Echipa APPA, Universitatea Politehnica Timișoara

După finala națională, organizată pentru competiția JA de antreprenoriat Gen-E, echipele de tineri menționate au primit Access Award în cadrul Galei JA, din partea FedEx Express. Premiul reprezintă o recunoaştere adusă echipelor de elevi şi studenţi care participă la programele JA şi care reflectă valorile brandului FedEx: inovativitatea, deschiderea către pieţele internaţionale, contribuţia la dezoltarea economică durabilă a comunităţii.