Un start-up creat de alumni JA România câștigă AmCham EU Youth Entrepreneurship Award 2017

Un start-up creat de alumni JA România câștigă AmCham EU Youth Entrepreneurship Award 2017

Camera de Comerț Americană (AmCham EU) și Junior Achievement Europe (JA Europe) sunt încântați să anunțe că Oculus, un start-up din România, este câștigătorul marelui premiu la a cincea ediție a competiției AmCham EU Youth Entrepreneurship Award. Oculus a dezvoltat ochelarii Mitra, un dispozitiv care oferă ajutor și siguranță esențială persoanelor cu deficiențe de vedere în timpul mișcării, utilizând senzori încorporați și algoritmi eficienți. Echipa din spatele start-up-ului este formata din alumni JA care au participat la competiția de antreprenoriat JA Compania Anului 2016, unde au câștigat în faza europeană premiu de excelență în IT.

Premiul AmCham EU Youth Entrepreneurship Award, organizat în colaborare cu JA Europe, vizează prezentarea tinerilor cu talent antreprenorial și este un simbol al sprijinului companiilor americane pentru locuri de muncă, creștere și inovare, precum și angajamentul lor față de prosperitatea Europei.

Juriul a fost deosebit de impresionat de modul în care start-up-ul combină tehnologia cu scopul social. Alți finaliști au fost Couch din Portugalia, Key Butler din Norvegia, Telefonul Saluv din Elveția și Rechinii Sociali din Republica Cehă.

Tudor Popa, CEO și dezvoltator, Oculus, a declarat: "Acest premiu va schimba cursul proiectului nostru. Mai important, ne va ajuta să aducem ochelarii Mitra mai rapid pe piață pentru a ajunge la cei ecare au nevoie cel mai mult". În cadrul acestui premiu, start-up-ul va primi, de asemenea, sesiuni de mentorat de la CEO-uri din Consiliul Executiv AmCham EU. "Mentoratul este o ocazie fantastică pentru noi. Suntem încă tineri - doar optsprezece ani- și vom fi capabili să învățăm de la unii dintre cei mai experimentați lideri de afaceri din lume", a adăugat Tudor Popa.

Susan Danger, CEO al AmCham EU, a declarat: "Suntem mândri să susținem tineri europeni talentați, cum ar fi Oculus. Ei demonstrează creativitatea, unitatea și mentalitatea pozitivă, care sunt cheia succesului". Ea a adăugat: "Pentru ca UE să rămână competitivă într-o lume globalizată, este esențial ca factorii de decizie politică să încurajeze antreprenoriatul și inovația. Acestea sunt motoarele economiei europene".

Caroline Jenner, CEO al JA Europe, a declarat: "Pentru al cincilea an, JA Europe organizează Youth Entrepreneurship Award în parteneriat cu AmCham EU. Prin această colaborare, ne-am angajat să dezvoltăm la mai mulți tineri abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenori de succes precum Oculus și a căror participare la programul JA Compania demonstrează impactul pe care îl poate avea asupra carierelor ulterioare.

Juriul care a selectat câștigătorul a fost compus din: Nando Cesarone, președinte, UPS Europe; Susan Danger, CEO, AmCham EU; Ryan Heath, senior corespondent al UE, POLITICO; Eva Maydell, membră a Parlamentului European; Adam Shub, Chargé d'Affaires, US Mission to the EU; și Patrick Xhonneux, vicepreședinte EMEA Marketing, SAS.