Peste 150 de start-up-uri intră în incubatorul educațional JA BizzFactory

Peste 150 de start-up-uri intră în incubatorul educațional JA BizzFactory

Peste 150 de start-up-uri create de elevi și studenți cu potențial antreprenorial crescut intră în incubatorul educațional de afaceri JA BizzFactory™. În cadrul acestuia, tinerii se pregătesc pentru finala națională a JA Compania Anului 2017 – cea mai mare competiție europeană de antreprenoriat dedicată tinerilor.

Anul acesta, echipele de elevi și studenți propun start-up-uri dintr-o gamă largă de domenii, de la agribusiness și industrii creative, până la inginerie și științe aplicate. Pe durata de incubare, pentru pilotarea ideilor de afaceri, elevii și studenții vor beneficia de consultanță (tip Hybrid Learning (blended learning): sesiuni de lucru, office hours, webinarii) de la specialiști din business.

În prima etapă a incubatorului educațional de afaceri JA BizzFactory™, echipele vor trece de la realizarea unei cercetări de piață și crearea unei versiuni de test a produsului/serviciului oferit sau a prototipului, la interacțiunea cu piața și clienții. Această etapă se va finaliza cu realizarea unui plan detaliat de afaceri și a unui business pitch video.

În a doua etapă a incubatorului vor intra doar echipele semifinaliste, care, sub îndrumarea profesorului coordonator, a echipei JA și a consultanților voluntari din business, își vor consolida idea de afacere, partea de vânzare și/sau investiție și vor realiza un stand de prezentare a produsului/serviciului/prototipului pentru finala națională a competiției.

Echipele cu cea mai bună evoluție în incubator vor participa la Finala Națională JA Compania Anului 2017, care va avea loc pe 24 mai, în București. Aici, tinerii își vor expune produsele sau serviciile și își vor prezenta planurile de afaceri, prin intermediul unui pitch, în fața juriului format din profesioniști din mediul business. Premiile competiției sunt:

  • Burse de participare la JA European Company of the Year 2017, Bruxelles, Belgia, iulie 2017 – secțiunea elevi;
  • Burse de participare la JA Europe Enterprise Challenge 2017, Helsinki, Finlanda, iunie 2017 – secțiunea studenți;
  • Investiția anului – în valoare de 5.000 USD;
  • Premii speciale: cel mai bun plan de afaceri, cel mai bun produs/serviciu.

Anul trecut, România a câștigat marele premiu la JA Europe Enterprise Challenge 2016 (secțiunea studenți, detalii aici), pentru dezvoltarea unei prize inteligente care împiedică alimentarea cu energie electrică a diferitelor aparate atunci când acestea sunt în stand-by, și premiul de excelență în IT la JA European Company of the Year 2016, pentru dezvoltarea unor ochelari inteligenți care ajută nevăzătorii sau persoanele cu deficiență mare de vedere să se integreze mai ușor în mediul înconjurător.

Prezentarea detaliată a competiției și lista echipelor calificate pentru incubatorul JA BizzFactory™ sunt disponibile aici.