O elevă din România, premiată cu Alumni Leadership Award la JA Europe Company of the Year Competition 2017

O elevă din România, premiată cu Alumni Leadership Award la JA Europe Company of the Year Competition 2017

Edina Bako, din partea echipei Find Me Anywhere de la liceul Teoretic O.C. Tăslăuanu din Toplița, a câștigat premiul „Alumni Leadership Award” în cadrul competiției de antreprenoriat JA Europe Company of the Year 2017.

Premiul „Alumni Leadership Award”, susținut de compania AXA, este acordat elevilor care demonstrează aptitudini de leadership remarcabile, care au influențat atât echipa, cât și formarea companiei. Cu acest premiu, JA Alumni Europe dorește să recunoască și să onoreze puterea personală a elevilor într-o echipă de succes.

Alături de eleva din România au mai fost premiați: Irene Andreou (Cipru), Fanny Raulin (Franța), Leonard Orth (Germania), Chloe Irving (Insula Man), Jonah Lowenstein (Marea Britanie), Greta Jarmalavičiute (Lituania), Sean Arnold (Luxemburg), Jovana Malisic (Serbia) și Shanga Aziz (Suedia).

Premiul Alumni Leadership Award este o mare onoare pentru mine și un imbold pentru viitoarea mea carieră. Sunt convinsă că îmi va fi de mare ajutor în CV, iar faptul că l-am obținut îmi conferă un sentiment de satisfacție pentru toată munca depusă până acum. De asemenea, sunt încântată că pot participa mai departe la conferințele organizate de JA Alumni Europe și toate acestea se datorează și echipei JA România, care ne-a sprijinit în acest demers.” – a declarat Edina Bako.

JA Europe Company of the Year Competition 2017 a reunit peste 200 de elevi din cele mai bune companii JA din Europa. Echipa din România, Find Me Anywhere, a fost formată din șase eleve din Toplița, coordonate de profesoara Mîndru Camelia. Elevele au prezentat un „plasture GPS” multifuncțional, care poate fi controlat prin intermediul unei aplicații și ajută la găsirea obiectelor pierdute sau la monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afecțiuni precum Alzheimer.

Am învățat foarte multe pe parcursul acestei competiții și am devenit mai motivată în a-mi continua mini-compania și a studia business. Consider că aceste programe sunt foarte importante pentru dezvoltarea personală, deoarece îți conferă o imagine reală a ceea ce înseamnă o afacere, învățându-te cum să lucrezi în echipă și cum să depășești anumite obstacole.” – a mai declarat Edina Bako.

Evenimentul s-a bucurat de participarea Majestăţii Sale Regele Philippe al Belgiei, a comisarilor europeni Marianne Thyssen și Tibor Navracsics, a miniștrilor belgieni Alexander De Croo și Willy Borsus, precum și a demnitarilor străini și a voluntarilor din mediul de afaceri.