Metropolitan Life și Junior Achievement oferă elevilor de gimnaziu acces la activități de educație economică și financiară, pentru al doilea an consecutiv

Metropolitan Life și Junior Achievement oferă elevilor de gimnaziu acces la activități de educație economică și financiară, pentru al doilea an consecutiv

4 000 de elevi de gimnaziu vor beneficia gratuit, pe parcursul anului 2017, de activități la clasă și de interacțiunea cu voluntarii companiei.

Junior Achievement (JA) România și Metropolitan Life continuă implementarea programului european Life Changer (Schimbăm vieți), prin intermediul Fundației MetLife. Anul acesta 4.000 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani urmează să dobândească noțiuni financiare și economice de bază.

În urma desfășurării etapei de activități la clasă, susținute de profesori și consultanți voluntari Metropolitan Life, programul european Life Changer (Schimbăm Vieți) continuă în lunile de vară, cu noi contexte de învățare. În cadrul acestuia, cei mici pot deprinde noțiuni financiare elementare, utile atunci când pleacă în vacanță alături de familie sau pe cont propriu, în excursii și tabere. Prin formatul său, programul încurajează activități despre venituri, buget sau risc financiar, prin furnizarea unui kit educațional gratuit și oportunitatea de a lucra alături de consultanți ai companiei Metropolitan Life, în calitate de voluntari.

Lunile de vară sunt pentru relaxare și pentru petrecerea timpului liber în familie, însă pot fi un bun prilej pentru realizarea unor activități interactive, care să contribuie la dezvoltarea personală a copilului. Programul Life Changer este un exemplu foarte bun despre cum putem facilita și eficientiza educația financiară, încă din anii de gimnaziu, astfel încât copii să poată înțelege și asimila cunoștințele necesare pentru a deveni adulți pregătiți și independenți financiar”, spune Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

În anul 2016, 3.000 de elevi din 20 de localități au parcurs cu succes activitățile la clasă din cadrul programului Life Changer (Schimbăm vieți). Peste 70% dintre ei au declarat la final că au devenit și mai preocupați de viitorul lor profesional și financiar. Activitățile propuse oferă elevilor posibilitatea de a exersa situații în care trebuie să administreze un buget, să prioritizeze cheltuieli, să analizeze situații de risc financiar și să identifice metode de gestionare a acestora.

Programul „Schimbăm vieți” este un real succes la nivel european și ne bucurăm să continuăm alături de partenerul nostru, Metropolitan Life, demersurile pentru a le oferi ocazia elevilor români să acumuleze abilități cheie care vor duce la dezvoltarea încrederii în propriile alegeri în viață.” declară Ștefania Popp, CEO Junior Achievement România.

Programul Life Changer (Schimbăm vieți) se desfășoară, prin rețeaua de organizații Junior Achievement, în 15 țări europene, care a implicat în 2016 peste 26.000 de elevi și consultanță din partea a peste 750 de voluntari.

Dezvoltarea programului se bazează pe o tradiție de 37 de ani de colaborare constantă între Junior Achievement și MetLife, grupul din care face parte Metropolitan Life la nivel global. Parteneriatul promovează incluziunea financiară a tinerei generații prin dezvoltarea abilităților necesare pentru integrarea pe piața muncii și prin crearea premiselor pentru o viață independentă financiar.