JA Europe și Citi Foundation aniversează 30 de ani de parteneriat în sprijinul educației antreprenoriale pentru tineri din europa

JA Europe și Citi Foundation aniversează 30 de ani de parteneriat în sprijinul educației antreprenoriale pentru tineri din europa

JA Europa și Citi Foundation colaborează pentru a dezvolta abilitățile antreprenoriale și a spori gradul de alfabetizare financiară a elevilor de liceu din 19 țări europene. În cadrul inițiativei ”Pathways to Progress”, JA Europa și Citi Foundation vor instrui peste 48.000 de tineri (cu vârste între 15 și 18 ani), în anul școlar 2016-2017, prin programul JA Fii Antreprenor și prin Certificatul de Competențe Antreprenoriale (Entrepreneurial Skills PassTM ESP).

JA Europa și Citi Foundation sărbătoresc 30 de ani de cooperare în scopul promovării spiritului antreprenorial în Europa, la nivel de învățământ liceal și postliceal. Acest demers este realizat prin intermediul unui program de succes derulat de JA Europa – JA Fii Antreprenor –. Programul are la bază angajamentul global al Citi Foundation de a dezvolta antreprenoriatul în rândul tinerilor prin intermediul inițiativei Pathways to Progress. Acest program strategic dezvoltă în rândul elevilor abilități esențiale pentru o tranziție de succes de la viața școlară la ceaprofesională, în concordanță cu mediul economic actual.

Noua agendă pentru competențe în Europa recunoaște importanța parteneriatelor precum cel dintre JA Europa și Citi Foundation și impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra societății. Cooperarea dintre JA Europa și Citi Foundation s-a îmbunătățit de la an la an, așa încât în 2016, programul JA Fii Antreprenor a sprijinit 300.000 de studenți în toată Europa, înregistrând o creștere cu 14% față de anul precedent.

În 2017, Citi Foundation va extinde aria de aplicare a activităților sale și va continua să implice angajații Citi în activități de voluntariat. În acest an, un număr de peste 200 de voluntari vor investi o parte din timpul lor liber în activități educaționale pentru tineri derulate împreună cu JA Europa. Citi va fi, de asemenea, sponsorul principal al competiției europene a JA ”Compania Anului 2017” și al ”Summit-ului de Educație Antreprenorială”, care va avea loc în perioada 11-12 iulie, la Bruxelles.

Rachael Barber, Head of Community Development pentru regiunea EMEA la Citi, declară: „Timp de peste 30 de ani, parteneriatul nostru cu JA Europa a sprijinit sute de mii de tineri să înțeleagă de ce au nevoie pentru a întemeia și a face să funcționeze o afacere proprie. Prin inițiativa Citi Foundation ”Pathways to Progress”, dorim să ne concentrăm eforturile pentru a-i învăța pe tineri cum să aibă succes în economia de astăzi. Ne dorim continuarea parteneriatului cu JA Europa, scopul nostru comun fiind acela de a sprijini tinerii din Europa să-și contureze un viitor economic prosper.“

„Șomajul în rândul tinerilor reprezintă o preocupare majoră în Europa. Prin urmare, este important să-i învățăm pe aceștia să-și dezvolte o gândire antreprenorială, pentru a putea preîntâmpina această problemă. Prin faptul că au determinat mediul de business și pe cel educațional să acționeze în comun pentru a sprijini programele propuse, JA Europa și Citi Foundation au contribuit activ la combaterea șomajului în rândul tinerilor și la micșorarea decalajului de competențe din Europa, oferindu-le tinerilor abilitățile de care aceștia au nevoie pentru a accesa piața muncii.“, a declarat Caroline Jenner, CEO JA Europa.

Despre Junior Achievement România
Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială și financiară, de etică și responsabilitate socială, de sănătate și viață activă. În prezent, 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, activitățile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din 1.400 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și prin susținerea financiară din partea comunității de afaceri.
Web: www.jaromania.org | www.facebook.com/JuniorAchievementRO

Despre Citi
Citi, una dintre cele mai importante companii globale de servicii financiare, deține 200 de milioane de conturi de clienți în peste 160 de țări din lume. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor și instituțiilor o gamă largă de produse și servicii financiare, inclusiv credite și servicii bancare pentru persoane fizice, activități bancare și de investiții pentru companii, garanții bancare și managementul averilor.
Informații suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://blog.citigroup.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

Despre Citi Foundation
Misiunea Citi Foundation este de a sprijini progresul economic și de a îmbunătăți nivelul de trai în comunitățile din întreaga lume. Citi Foundation depune eforturi susținute pentru a spori incluziunea financiară, pentru a facilita accesul tinerilor la oportunități profesionale și pentru a dezvolta zonele urbane. Printr-o abordare denumită „mai mult decât filantropie”, Citi Foundation valorifică experiența Citi și a angajaților acesteia pentru a-și îndeplini misiunea, promovând leadershipul și inovația.
Informații suplimentare sunt disponibile la www.citifoundation.com.