Elevii liceeni se pot înscrie în competiția globală Social Innovation Relay 2017

Elevii liceeni se pot înscrie în competiția globală Social Innovation Relay 2017

Elevii liceeni din România pot dezvolta idei de afaceri sociale în competiția globală – Social Innovation Relay, 2017.

Pe parcursul competiției, liceenii învață să formuleze soluții viabile pentru rezolvarea unor probleme reale, identificate de ei în comunitate, cu privire la unul dintre domeniile: educație, sănătate, incluziune socială, dezvoltarea nivelului de trai sau sustenabilitate. Ei au acces la o experiență practică de antreprenoriat și beneficiază de sesiuni de mentorat, față-în-față și online, susținute de profesioniști cu experiență.

Anul trecut, România a câștigat locul I la finala globală a competiției. Echipa Oculus, formată din liceeni de la Colegiul Național I.L. Caragiale, din București, a obținut locul I la finala globală SIR, 2016. Elevii români și-au propus să sprijine persoanele cu deficiențe de vedere, oferindu-le posibilitatea de a deveni mai independente în mișcare, folosind o pereche de ochelari high-tech, care includ dispozitive de siguranță și navigație.

În acest an, elevii liceeni din România se pot înscrie la competiția globală Social Innovation Relay până în data de 7 martie, respectând următorii pași:

  • Formarea unei echipe de 2-4 elevi (coordonată de un cadru didactic);
  • Crearea unui cont al echipei pe platforma SIR;
  • Crearea unui cont al profesorului, folosindu-se platforma sus-menționată;
  • Rezolvarea chestionarului SIR de către fiecare elev din echipă;
  • Încărcarea, în contul echipei, a unei scurte descrieri a ideii/soluției de inovare socială (document model).