Elevii din opt licee agricole din țară se pregătesc să devină fermieri

Elevii din opt licee agricole din țară se pregătesc să devină fermieri

Elevii din opt licee agricole din țară vor participa la Innovation Days™ – evenimente educaționale organizate de Junior Achievement (JA) România chiar în școlile lor. În cadrul Innovation Days™ elevii își vor exersa și dezvolta competențele antreprenoriale, pregătindu-se să devină fermieri.

Elevii din liceele agricole înscriși în competiția europeană JA Compania Anului 2017 participă la un târg de produse și servicii, în care fiecare echipă își va prezenta ideea de start-up la un stand și va putea să interacționeze cu clienți reali, să obțină feedback din partea lor și să inițieze vânzări. În plus, elevii vor susține business pitch-uri prin intermediul cărora își vor putea prezenta planurile de afaceri în fața specialiștilor din business, ca etapă pregătitoare pentru Finala Națională JA Compania Anului 2017, ce se va desfășura în data de 24 mai, la București.

Elevii din clasa a VIII-a din comunitate alături de elevii de liceu care nu sunt înscriși în JA Compania Anului 2017 participă la o competiție de tipul Innovation Camp™ pe o temă din domeniul agribusiness. Elevii își vor dezvolta gândirea antreprenorială, creativitatea, abilităţile de lucru în echipă, comunicare, prezentare în public şi capacitatea de a găsi soluţii de afaceri inovatoare.

Programul celor opt Innovation Days™ este următorul:

  • LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL „ALEXANDRU BORZA” CIUMBRUD – 22 martie
  • COLEGIUL „EMIL NEGRUȚIU” TURDA – 3 aprilie
  • LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL „M. KOGĂLNICEANU” MIROSLAVA – 5 aprilie
  • COLEGIUL AGRICOL „DIMITRIE CANTEMIR” HUȘI – 7 aprilie
  • GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL „CEZAR NICOLAU” BRĂNEȘTI – 12 aprilie
  • LICEUL TEHNOLOGIC Nr 1 SALONTA– 4 mai
  • COLEGIUL NAȚIONAL AGRICOL „CAROL I” SLATINA – 8 mai
  • COLEGIUL PENTRU AGRICULTURĂ ȘI INDUSTRIE ALIMENTARĂ „ȚARA BÂRSEI” PREJMER – 9 mai

Liceele agricole fac parte din programul „LICEELE AGRICOLE – HUB-URI LOCALE PENTRU DEZVOLTAREA FERMELOR MICI ȘI MIJLOCII”, susținut financiar de Romanian American Foundation și de JA România, în calitate de partener educațional. Programul are ca obiectiv sprijinirea liceelor agricole să ofere programe educaționale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri și întreprinzătorilor agricoli mici și mijlocii.