Elevii de liceu inovează industria jocurilor video în competiția Gamecelerator 4.0

Elevii de liceu inovează industria jocurilor video în competiția Gamecelerator 4.0

10 echipe de liceeni bucureșteni și-au prezentat jocurile video dezvoltate în cadrul Demo Day, finala competiției Gamecelerator 4.0.

Tinerii dezvoltatori de jocuri și-au prezentat jocurile video dezvoltate cu mai multe niveluri de gameplay la finala competiției Gamecelerator 4.0, Demo Day. Cele 10 echipe finaliste, formate din liceeni din București, au propus jocuri captivante pentru calculatoare, de la shotere dinamice, fightere de tip 2D până la jocuri de strategie, dar și jocuri pentru telefoanele mobile.

Competiția Gamecelerator 4.0, organizată de JA România în parteneriat cu Ubisoft România, a atras peste 250 elevi care au format echipe de 3-5 membri. Dintre acestea doar 20 de echipe au avut oportunitatea să fie mentorate de dezvoltatorii Ubisoft și au aflat ce oportunități de carieră le oferă industria jocurilor video. Pe parcursul competiției elevii au învățat cum își pot transforma pasiunea pentru jocuri într-un business profitabil.

Echipa Pixel Brothers formată din 3 elevi de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și Colegiul Național Matei Basarab din București a fost desemnată câștigătoare după ce a propus „Gun For Your Life”, un joc pentru calculatoare de tipul action top-down shooter cu o tematică SF. Cu un gameplay captivant, jocul oferă o experiență plină de adrenalină, care testează reflexele și coordonarea jucătorilor. „Gun For Your Life” a impresionat prin dinamica simplă și alertă, fiind un joc care nu va permite jucătorilor să se plictisească. Membrii echipei câștigătoare au primit un stagiu de internship în cadrul companiei Ubisoft România.

Fiecare membru al echipei a învățat cât de importantă este organizarea. Concursul a fost foarte util pentru a ne obișnui cu crearea de software în industrie, impunându-ne termene limită pe care trebuie să le respectăm, și o anumită calitate care trebuie să o aiba produsul final. Am învățat să facem compromisuri, să eliminam anumite feature-uri care erau riscante, spre exemplu multiplayer-ul, și să ne concentram pe ceea ce conteaza, în cazul nostru feel-ul jocului.

Gamecelerator reprezintă șansa pasionaților de jocuri video să-și transforme pasiunea și hobby-ul într-o carieră, acest lucru făcându-mă sa îl recomand cu încredere oricărui jucator pasionat pe care îl cunosc.” – a declarat un membru al echipei câștigătoare.

Juriul format din dezvoltatorii de jocuri din cadrul Ubisoft a notat originalitatea ideilor, mecanica jocurilor, evoluția acestora de la idee la produs, prezentările susținute de echipe și potențialul jocurilor de a fi lansate pe piață.

Gamecelerator este o inițiativă foarte bună care, după părerea mea, a produs rezultate remarcabile. Pe de o parte, și cel mai important, a pus tineri ambițiosi și cu dorința de a lucra în domeniu în fața realității muncii la un proiect complet de joc video – din care fiecare a putut să tragă o concluzie personală, indiferent dacă a câștigat sau nu. Pe de altă parte a arătat potențialul care există în noile generații – un lucru benefic și dătător de speranță pentru o industrie la început de drum.” – a declarat Andrei Pandelescu, Game Designer la Ubisoft România.

Gamecelerator 4.0 este un proiect educațional dedicat liceenilor pasionați de informatică și game development, ce are rolul de a pregăti elevii pentru o viitoare carieră în domeniul IT, încă din timpul liceului, prin dezvoltarea atât a abilităților tehnice și de game design, cât și a spiritului antreprenorial și a creativității în contexte learning by doing.