Elevele din Toplița vor reprezenta România la competiția de antreprenoriat JA European Company of the Year 2017

Elevele din Toplița vor reprezenta România la competiția de antreprenoriat JA European Company of the Year 2017

Echipa Find Me Anywhere, formată din șase eleve de la Liceul Teoretic O.C Tăslăuanu din Toplița, va reprezenta România pe 11-13 iulie la competiția europeană de antreprenoriat, JA European Company of the Year 2017, organizată în Bruxelles, Belgia. Elevele din Toplița vor concura cu alte 30 de echipe din țări europene ce au urmat la clasă programul JA Compania și au câștigat etapa națională a competiției.

Cele șase eleve din Toplița, coordonate de profesoara Mîndru Camelia, s-au calificat la competiția europeană după ce au creat un „plasture GPS” multifuncțional. Eficient în găsirea obiectelor ușor de pierdut sau în monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afecțiuni precum Alzheimer, dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicații și este ideal în viața oricui.

La ediția de anul trecut a competiției JA European Company of the Year, echipa Oculus a câștigat premiul de excelență în IT oeferit de compania AT&T. Elevii români au impresionat juriul prezentând un concept fantastic axat pe inovație, în completarea unui potențial puternic de business demonstrat prin sustenabilitatea, viabilitatea și scalabilitate companiei. Tinerii au creat o pereche de ochelari inteligenți ce îi ajută pe nevăzători sau persoanele cu deficiență mare de vedere să se integreze mai ușor în mediul înconjurător. Detalii aici.