Echipa InstaHouse a reprezentat România la JA Europe Enterprise Challenge 2017

Echipa InstaHouse a reprezentat România la JA Europe Enterprise Challenge 2017

Echipa InstaHouse a reprezentat România la JA Europe Enterprise Challenge 2017, cea mai mare competiție europeană de antreprenoriat pentru studenți.

Studenții au dezvoltat o platformă on-line care pune în legătură oamenii care au nevoie de servicii de curățenie cu agenți locali de încredere. Echipa InstaHouse vrea să înlocuiască procesul greoi și lung de a găsi o menajeră de încredere cu efectuarea unei comenzi simple, de 3 minute.

Marele premiu al competiției a fost câștigat de studenții din Malta, care au impresionat juriul cu sistemul lor INTACT, o tehnologie care sporește siguranța motocicliștilor. Senzorii de impact instalați în casca motociclistului sunt conectați la o aplicație smartphone care alertează automat serviciile de urgență și rudele, furnizând locația după detectarea unei coliziuni.

Anul trecut echipa din România, Save Energy, a câștigat marele premiu al competiției cu o priză inteligentă care împiedică alimentarea cu energie electrică a diferitelor aparate, atunci când acestea sunt în stand-by. Detalii aici.