Colegiul Economic Ion Ghica din Târgoviște premiat la competiția europeană Școala Antreprenorială a anului 2017

Colegiul Economic Ion Ghica din Târgoviște premiat la competiția europeană Școala Antreprenorială a anului 2017

Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgoviște este una din școlile ce urmează să fie premiate la competiția europeană „Școala antreprenorială a anului 2017“. Liceul din Târgoviște a obținut distincția de „Școala antreprenorială a anului“, o recunoaștere la nivel național și european pentru cea mai bună școală în domeniul educației antreprenoriale.

“Competențele antreprenoriale reprezintă o componentă foarte importantă a profilului absolventului de liceu pentru că îi conferă capacitatea de a-și crea propriul loc de muncă sau de a-l găsi pe cel mai potrivit.
Spiritul antreprenorial este una dintre valorile pe care le cultivăm în școala noastră: elevii noștri învață să-și creeze propria afacere, își dezvolta competentele antreprenoriale prin numeroasele proiecte cu finanțare europeană pe care le implementam, participă la concursurile JA România, folosesc caietele JOBS, participă la târgurile naționale si internaționale ale firmelor de Exercițiu, participă la concursul Business Plan, la concursul inițiat chiar de noi, "Ion Ghica Business Contest”.
Toate acestea și multe altele, înseamnă o istorie de 21 de ani de antreprenoriat, începută în 1996, odată cu intrarea școlii noastre în programul Junior Achievement România.”
– a declarat Carmen Rădulescu, director adjunct la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgoviște.

Școala Antreprenorială este o inițiativă de educație antreprenorială la nivel european – lansată de JA Europe, finanțată de Comisia Europeană și susținută de companiile Accenture, Clifford Chance, HP, Intel, MetLife Foundation și Virke – și își propune dezvoltarea în unitățile de învățământ, la nivel național, regional și local, de strategii care să stimuleze, pe de o parte, educația antreprenorială la clasă, iar pe de altă parte, abordarea antreprenorială prin proiecte și inițiative ale școlilor, cu sprijinul comunității locale, în vederea atragerii de resurse pentru facilitarea continuării studiilor sau a accesului elevilor pe piața muncii.

La nivel național, alături de Colegiul Economic Ion Ghica din Târgoviște, semifinaliste în competiția JA Școala Antreprenorială a Anului 2017 au fost și Colegiul Economic Dimitrie Cantemir – Suceava, Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian – Alba Iulia, Colegiul Național Ion Luca Caragiale – București, Liceul Tehnologic Teodor Diamant – Boldești-Scăeni, Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza – Bacău, Colegiul Economic A. D. Xenopol – București și Liceul Teoretic Vasile Alecsandri – Iași.