A început competiția Școala Antreprenorială a Anului 2017

A început competiția Școala Antreprenorială a Anului 2017

Unitățile din învățământul preuniversitar, publice sau private, de pe întreg teritoriul României, pot intra în competiția Școala antreprenorială a anului 2017. Distincția „Școala antreprenorială a anului“ reprezintă o recunoaștere la nivel național și european pentru cea mai bună școală în domeniul educației antreprenoriale.

Pentru înscrierea în competiție, un cadru didactic sau directorul școlii trebuie să completeze, până la data de 20 mai, formularul de înscriere.

Cea mai bună școală din fiecare țară va fi numită „Școala antreprenorială a anului“ și va fi recunoscută la nivel european în cadrul unei ceremonii care va avea loc în noiembrie 2017, în Estonia.

Cele mai bune cinci școli de la nivel național vor fi recunoscute în cadrul Galei JA Hall of Fame, în data de 24 mai 2017.

Școala Antreprenorială este o inițiativă de educație antreprenorială la nivel european – lansată de JA Europe, finanțată de Comisia Europeană și susținută de companiile Accenture, Clifford Chance, HP, Intel și Virke – și își propune dezvoltarea în unitățile de învățământ, la nivel național, regional și local, de strategii care să stimuleze, pe de o parte, educația antreprenorială la clasă, iar pe de altă parte, abordarea antreprenorială prin proiecte și inițiative ale școlilor, cu sprijinul comunității locale, în vederea atragerii de resurse pentru facilitarea continuării studiilor sau a accesului elevilor pe piața muncii.