5 țări europene vor dezvolta o platformă online pentru inovatorii sociali

5 țări europene vor dezvolta o platformă online pentru inovatorii sociali

JA România împreună cu 4 organizații din 4 țări europene implementează proiectul Mynnova în cadrul căruia se va dezvolta o platformă online de mentorat pentru inovatorii sociali. Cele 4 organizații sunt: Law and Internet Foundation, LIF - un ONG din Bulgaria, University of Nicosia – o universitate din Cipru,  Celje Youth Centre  - un centru de tineri din Slovenia și Prime AG - o companie de training din Germania.

Platforma dezvoltată de cele 5 organizații se va concentra pe oferirea de suport persoanelor tinere care sunt motivate să dezvolte afaceri sau întreprinderi sociale. Prin platformă, tinerii vor contribui la combaterea unor probleme importante ale societății: promovarea inovării sociale, lupta împotriva sărăciei și a excluderii sociale, șomajul sau încălzirea globală. 

Proiectul Mynnova este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+ și va implica, pe parcursul celor 2 ani de implementare, 4400 de persoane: tineri inovatori sociali din școli, din universități, tineri profesioniști ce propun soluții de inovare socială, dar și persoane din organizațiile partenere.