35 de start-up-uri create de elevi și studenți participă la finala națională JA Compania Anului 2017

35 de start-up-uri create de elevi și studenți participă la finala națională JA Compania Anului 2017

JA Compania Anului este cea mai mare competiție europeană de antreprenoria pentru tinerii care doresc să transforme o idee de afacere într-un pilot sau un start-up. Anul acesta 35 de start-up-uri create de elevi și studenți au ajuns in finala națională din peste 150 de echipe selectate în competiție.

Echipele de elevi și studenți își vor prezinta ideile de afaceri în fața juriului și vor avea un un stand de prezentare pe toată durata competiției.

Tinerii vor concura pentru premii nationale și burse de participare la finalele europene:

  • JA European Company of the Year 2017, Bruxelles, Belgia, iulie 2017 – secțiunea elevi
  • JA Europe Enterprise Challenge 2017, Helsinki, Finlanda, iunie 2017 – secțiunea studenți

Anul trecut, România a câștigat marele premiu la JA Europe Enterprise Challenge 2016 (secțiunea studenți, detalii aici), pentru dezvoltarea unei prize inteligente care împiedică alimentarea cu energie electrică a diferitelor aparate atunci când acestea sunt în stand-by, și premiul de excelență în IT la JA European Company of the Year 2016 (secțiunea elevi, detalii aici), pentru dezvoltarea unor ochelari inteligenți care ajută nevăzătorii sau persoanele cu deficiență mare de vedere să se integreze mai ușor în mediul înconjurător. Video-ul de prezentare al finalei de anul trecut poate fi urmărit aici.

La finalul zilei, cele mai bune echipe vor fi premiate la Gala JA Hall of Fame – Investește în educație!®, un eveniment internaţional prestigios, organizat global de către Junior Achievement şi dedicat recunoaşterii contribuţiei profesorilor, elevilor și studenților implicați în programe internaționale educaționale de tip learning by doing, precum și a liderilor, managerilor sau antreprenorilor care își aduc contribuția la dezvoltarea legăturii dintre comunitatea academică și cea economică în România.